Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-09@12:15:57 GMT

انواع غسل های مستحب

تاریخ انتشار: ۳۰ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۰۳۶۰۷۰

انواع غسل های مستحب

غسل های مستحب در شرع اسلام بسیار است و از آن جمله می توان غسل های زیر را برشمرد: . غسل جمعه، و وقت آن از اذان صبح است تا ظهر.2. غسل روز عید فطر و عید قربان، و وقت آن از اذان صبح است تا غروب. . غسل شب اول ماه رمضان و تمام شب های فرد آن، و وقت آن تمام شب است و.... ناطقان: غسل های واجب هفت تاست: 1) غسل جنابت 2) غسل حیض 3) غسل نفاس 4) غسل استحاضه 5) غسل مس میت 6) غسل میت 7) غسلی كه به واسطه ی نذر و قسم و مانند اینها بر انسان واجب می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!





سوال: آیا اگر کسی قبل از وقت نماز، غسل جنابت را به نیت غسل واجب انجام دهد، صحیح است؟


شرح پرسش: گفته می شود، انجام غسل جنابت قبل از وقت نماز، مستحب است. حال اگر کسی قبل از وقت نماز، غسل جنابت را به نیت غسل واجب انجام دهد، تکلیف چیست؟ آیا می تواند بدون وضو نماز بخواند؟ اگر حکم را نمی دانسته چطور؟ آیا باید دوباره غسل کرد؟ آیا نمازی که خوانده صحیح است؟


در فرض سؤال، بر اساس نظر بیشتر فقها غسلها صحیح و نمازهایی که بدون وضو خوانده شده نیز صحیح است، ولی برخی از مراجع (آیة الله نوری همدانی و مکارم شیرازی دام ظلهما) در صورتی این غسل و نماز را صحیح شمرده اند که به نیت استحباب یا مطلق تحصیل طهارت و انجام وظیفه واقعی باشد. البته اگر به نیت وجوب هم بوده، ولی فرد، نماز قضا بر عهده داشته باشد، از بابت وجوب این نماز قضا، می توان آن غسل را صحیح دانست.

پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:


حضرت آیة الله العظمی خامنه ای (مد ظله العالی):
در فرض سؤال اشکالی ندارد و غسل صحیح است و غسل مذکور نیز کفایت از وضو می کند.

 

حضرت آیة الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
اشکال ندارد.

  


حضرت آیة الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
نمازهای قبلی صحیح می باشد ولی از این به بعد رعایت نماید و قبل از وقت نماز به نیت مستحب به جا آورد. تمام غسلهای واجب و همچنین غسلهای مستحبی که با دلیل معتبر ثابت شده (مثل غسل جمعه، غسل احرام، غسل شبهای قدر و مانند آن) کفایت از وضو می کند. ضمن اینکه وضو بعد از غسل جنابت بدعت و حرام است.


حضرت آیة الله العظمی نوری همدانی (مد ظله العالی):
چنانچه به نیت مطلق تحصیل طهارت و یا مطلق ازاله حدث باشد مانعی ندارد، در غیر این صورت اگر قبل از دخول در وقت به قصد وجوب، غسل یا وضو بگیرد اشکال دارد.



حضرت آیة الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):
در فرض سؤال اگر منظور واقعی او امتثال امر و آنچه در این حال مطلوب است بوده و قصد وجوب از باب خطا در تطبیق بوده غسل صحیح است و اگر قصد وجوب به عنوان تقیید بوده یعنی بالخصوص مورد توجه و عنایت او بوده در این صورت نیز چنانچه نماز قضای یقینی بر ذمه داشته غسل و نماز هر دو صحیح است و اگر علم به عدم قضا یقینی در ذمه داشته و با این حال قصد خصوص وجوب کرده غسل و نماز را باید اعاده کند و در جمیع حالات مذکوره احوط و اولی اعاده غسل و نماز است.


سوال: آیا غیر از غسل های واجبی كه بر ذمه ی مكلفین است، غسل دیگری هم داریم؟

جواب: بلی غسل های مستحب در شرع اسلام بسیار است و از آن جمله می توان غسل های زیر را برشمرد:


1. غسل جمعه، و وقت آن از اذان صبح است تا ظهر.
2. غسل روز عید فطر و عید قربان، و وقت آن از اذان صبح است تا غروب.
3. غسل شب اول ماه رمضان و تمام شب های فرد آن، و وقت آن تمام شب است.

4. غسل شب عید فطر، و وقت آن از اول مغرب است تا اذان صبح.
5. غسل روز اول و پانزدهم و بیست و هفتم و آخر ماه رجب.
6. غسل روز هشتم و نهم ذی الحجه.
7. غسل روز بیست و چهارم ذی الحجه.
8. غسل روز عید غدیر.
9. غسل دادن بچه ای كه تازه به دنیا آمده.
10. غسل روز عید نوروز و پانزدهم شعبان و نهم و هفدهم ربیع الاول و روز بیست و پنجم ذی القعده.
11. غسل كسی كه در حال مستی خوابیده.
12. غسل زنی كه برای غیر شوهرش بوی خوش استعمال كرده است.
13. غسل كسی كه در موقع گرفتن خورشید و ماه نماز آیات را عمداً نخوانده، در صورتی كه تمام ماه و خورشید گرفته باشد.
14. غسل كسی كه جایی از بدنش را به بدن میتی كه غسل داده اند رسانده.
15. غسل كسی كه برای تماشای دار آویخته رفته و او را دیده باشد. و...
 (توضیح المسائل دوازده مرجع، ج1، م644)

سوال: آیا چند غسل مستحب را می شود با هم انجام داد؟
جواب: به نیت همه ی اغسال، یك غسل به جا آورد كافی است. (استفتائات امام خمینی(ره)، ج1، س154)

سوال: بعد از غسلی كه انجام داده ام و لباس هایم را پوشیده ام متوجه لكه خونی در اثر خراشی بر روی دست خود شده ام، مقدار خون كم است وظیفه چیست؟
جواب: اگر خون قبل از غسل بوده و هنوز باقی مانده است، به جهت نجس بودن محل، غسل او صحیح نیست و اگر بعد از تمام شدن غسل خون آمده است غسل صحیح است لكن هر كجای دست و یا لباس كه با رطوبت مسریه به محل خون رسیده است نجس می باشد و باید آن را آب كشید. (استفتائات امام خمینی(ره)، ج1, ص60, س129)

سوال: اگر كسی به حمام رود و مفصلاً خود را شستشو نماید آیا لازم است غسل هم بكند؟
 جواب: شستشوی بدن بدون انجام غسل به ترتیب خاص كفایت از غسل نمی كند. (استفتائات جدید امام خمینی(ره)، ج1، س112 با تغییر عبارت)

سوال: غسل های واجب را بیان كنید؟
 جواب: غسل های واجب هفت تاست: 1) غسل جنابت 2) غسل حیض 3) غسل نفاس 4) غسل استحاضه 5) غسل مس میت 6) غسل میت 7) غسلی كه به واسطه ی نذر و قسم و مانند اینها بر انسان واجب می شود. (توضیح المسائل دوازده مرجع، ج1، ص221).
برچسب ها: غسل ، ناطقان ، مستحب ، رمضان

منبع: ناطقان

کلیدواژه: غسل ناطقان مستحب رمضان قبل از وقت نماز مد ظله العالی غسل های واجب غسل روز عید غسل و نماز غسل کسی غسل جنابت تمام شب غسل شب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۳۶۰۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسعه هر منطقه‌ مرهون بهره‌گیری صحیح از ظرفیت‌های اجتماعی است

فرماندار شهرستان میرآباد با بیان اینکه توسعه و پیشرفت هر منطقه‌ای مرهون بهره‌گیری صحیح از ظرفیت‌های اجتماعی است، گفت: توسعه هر شهر ملاک مهمی برای ارزیابی عملکرد شوراهای اسلامی است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از آذربایجان‌غربی، حسین خضری امروز _سه‌شنبه هجدهم اردیبهشت_ در نشست شهرداران و شوراهای اسلامی شهرهای میرآباد و نلاس که با محوریت بررسی مسائل شهری ترتیب یافته بود، اظهار کرد: توسعه و پیشرفت هر منطقه‌ای مرهون بهره‌گیری صحیح از ظرفیت‌های اجتماعی است.

وی افزود: توسعه هر شهر ملاک مهمی برای ارزیابی عملکرد شوراهای اسلامی بوده و وجود اقدامات بهتر نشانگر موفقیت در این خصوص است.

فرماندار شهرستان میرآباد گفت: انتظار داریم مجموعه شورا و شهرداری‌های دو شهر همکاری‌های شایان توجهی در عرصه‌های مختلف از جمله اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و توسعه زیرساخت‌های شهری را داشته باشند و در ایده‌های مبلمان شهری با یکدیگر همفکری کرده و برای پیشبرد بهتر امور از تجربیات و همچنین نظرهای کارشناسی یکدیگر بیش از پیش استفاده کنند و این همکاری و هماهنگی بر مبنای احترام متقابل در توسعه خدمات‌رسانی راهگشا باشد.

خضری آمادگی کامل خود را به منظور همکاری‌های لازم در راستای پیشبرد اهداف مدیریت شهری به هر دو مجموعه مدیریت شهری در جهت ارائه خدمات هر چه بیشتر و بهتر به شهروندان اعلام کرد و ادامه داد: در سایه تعامل می‌توان سریع‌تر به اهداف تعیین شده رسید.

وی با تأکید بر اینکه فرصت مسئولیت در راستای خدمت به شهروندان را باید قدر دانست، یادآور شد: باید به مطالبات مردم اهمیت داده و آن‌ها را پیگیری و نیازهایشان را پاسخگو باشیم و این امر در سرلوحه امور قرار گیرد.

خضری تصریح کرد: شهرداری‌ها چون مستقیم با مردم در ارتباط بوده و در خط اول خدمتگزاری به شهروندان هستند باید نقش خود را در ایجاد رضایتمندی عمومی در سطح جامعه به خوبی ایفا کنند.

کد خبر 751576

دیگر خبرها

  • تربیت صحیح دختران سلامت جامعه را تضمین می‌کند
  • شور و هیجان بی نظیر تماشاگران حاضر در ورزشگاه هنگام صحیح اعلام شدن گل دوم خوسلو
  • حدیثی جعلی از امام زمان(عج) درباره یک کتاب مهم
  • حدیثی جعلی از امام زمان(عج) درباره کتاب مهم شیعه
  • حمایت ویژه از ورزشکاران المپیکی و پارالمپیکی خوزستان
  • تدوین دستورالعمل اجرای صحیح طرح نور در دادستانی کل کشور
  • اسماعیلی: نمایشگاه کتاب محل وفاق و گردشگری فرهنگی است
  • پخش این تصاویر آمریکا از نان شب واجب‌تر است
  • پویایی و نشاط جامعه در گرو تعلیم و تربیت صحیح است
  • توسعه هر منطقه‌ مرهون بهره‌گیری صحیح از ظرفیت‌های اجتماعی است